Mașină neagră condusă pe drum, vedere laterală

Tehnologia EFB

VARTA® oferă produse Enhanced Flooded Battery (EFB) cu fiabilitate și performanțe superioare în comparație cu cele ale bateriilor plumb-acid standard pt. aplicațiile vehiculelor auto și comerciale. Bateriile noastre sunt create să răspundă nevoilor individuale ale clienților și sunt fabricate în unități din toată Europa, pt. a respecta cele mai înalte standarde de calitate.

Tehnologia EFB pt. mașini

Bateriile EFB susțin aplicațiile care funcționează cu încărcare parțială și care nu necesită caracteristicile pt. cicluri de descărcare profundă ale unei baterii AGM. Un material țesut din lână sintetică, adăugat pe suprafața bornei pozitive, face posibil acest lucru. Acesta ajută la stabilizarea materialului activ al bornelor, ceea ce crește anduranța.

Beneficiile includ:

 • Încărcare parțială de peste două ori mai mare și performanța ciclurilor de descărcare profundă a bateriilor convenționale.
 • Susținerea unui număr mare de porniri ale motorului și a perioadelor extinse de inactivitate.
 • Acceptanță de încărcare crescută în comparație cu bateriile umede convenționale.
 • Designuri disponibile care îmbunătățesc stabilitatea termică pt. utilizarea în compartimentele motorului și climate calde.
 • Ideală pt. vehicule cu sistem start-stop fără tehnologie de frânare regenerativă și pt. vehicule cu cerințe energetice mai mari decât cele standard, fie că este vorba de un program mai încărcat de condus sau de mai multe accesorii și echipamente instalate.
 • În plus, produsele noastre EFB au încorporată tehnologia grilei PowerFrame® pt. putere mare la pornire și performanță fiabilă.

Tehnologia EFB pt. vehicule comerciale

VARTA® Promotive EFB este o baterieunică, special concepută pentru vehicule comerciale de înaltă performanță. Cu caracteristici impresionante cu privire la stratificarea acidului și rezistența la vibrații, este singurul produs de pe piață care include un circulator de acid, dezvoltat în mod exclusiv și patentat de către Clarios, denumită anterior Johnson Controls Power Solutions. Tehnologia EFB asigură performanță fiabilă pentru cele mai solicitante aplicații și este ideală pentru instalarea la capăt de cadru.

Beneficiile includ:

 • Circulatorul inovator din interiorul bateriei previne stratificarea acidului și reprezintă o soluție optimă pt. toate aplicațiile cu descărcare profundă. Acesta este un sistem mecanic care utilizează forțele de inerție ale vehiculului pt. a ajuta la amestecarea acidului din bateriile umede.
 • Sisteme de fixare interne superioare cu cel mai bun adeziv termofuzibil din domeniu: Rezistența foarte mare la vibrații și structura perfectă pt. instalarea la capăt de cadru asigură cea mai înaltă performanță a produsului.
 • Designul unic cu capac labirint oferă 100% protecție împotriva scurgerilor și un consum foarte mic de apă.
 • Durabilitatea ciclică mare este garantată prin utilizarea tehnologiei PowerFrame®, a masei active îmbunătățite a plăcii pozitive și a aderenței grilei la masă. Un material țesut din lână sintetică, adăugat pe suprafața bornei pozitive, crește în mod sustenabil performanța pt. ciclul de viață.
 • Minimizează costurile legate de garanție.

Caracteristicile tehnologiei EFB

Materialul țesut este un element suplimentar de poliester, amplasat între bornă și separator. Materialul țesut menține materialul activ în poziție în interiorul bornei și previne eroziunea masei. Rezultatul: rezistență sporită la descărcarea profundă și acceptanță de încărcare superioară.

Lâna sintetică lipită ajută la menținerea corespunzătoare a poziției bornelor, în orice moment și în orice condiții.

Circularea acidului (circulatorul)

Circulatorul de acid previne stratificarea acidului. Acesta este un element de construcție care utilizează mișcarea naturală a vehiculului pt. a menține o circulație constantă a acidului din interiorul bateriei. Densitatea acidului rămâne la niveluri omogene, ceea ce sporește acceptanța de încărcare și extinde durata de funcționare globală a bateriei.

Secțiunea detaliată a unei baterii EFB VARTA®

Caută o baterie VARTA


Ești un profesionist? Folosește căutarea detaliată din VARTA Partner Portal.

Caută un partener VARTA

Găsiți alți distribuitori