PASUL UNU: Montarea bateriei auto PASUL DOI: Cum se scoate bateria auto PASUL TREI: Cum se instalează o baterie nouă PASUL PATRU: Reciclarea bateriei
← Instalare și înlocuire

PASUL DOI: Cum se scoate bateria auto

Consultaţi manualul vehiculului pentru informaţii speciale. Înainte de demontarea bateriei vechi notaţi-vă poziţia corectă a polului pozitiv al bateriei şi marcaţi polaritatea pe cablul pozitiv. În acest mod evitaţi montarea eronată a bateriei noi.

Citiţi informaţiile referitoare la siguranţa şi manevrarea bateriilor

  1. Decuplaţi borna negativă (-) a bateriei, înainte de deconectarea bornei pozitive (+), pentru a evita scurtcircuitarea bateriei. Borna negativă (-) este de cele mai multe ori conectată la caroseria maşinii, iar orice contact produs între borna pozitivă (+) şi caroserie poate duce la scurtcircuitarea bateriei, provocând scântei ori alte daune.

    Folosiţi o cheie inelară sau deschisă potrivită pentru demontarea cablului.
  2. Inspectaţi locul bateriei referitor la anumite deteriorări sau urme de coroziune. Asiguraţi-vă că locul bateriei şi suportul ei sunt în regulă din punct de vedere mecanic şi nu sunt corodate. Urmele de coroziune pot fi îndepărtate cu un amestec de apă în care a fost adăugat praf de copt sau amoniac de casă şi frecate cu o perie. Porţiunile curăţate trebuiesc uscate şi vopsite. Nu vopsiţi însă polii de racord ai bateriei.
  3. Curăţaţi borna negativă şi strângeţi-o bine. Strângeţi deasemenea şi releul de încărcare precum şi cablurile demarorului.