Afișe vechi cu VARTA®, două color, unul alb-negru

VARTA® brand history (1910-1939)

Marca VARTA® oferă tehnologii avansate, performanță solidă și funcționare de excepție în întreaga lume, de peste 100 de ani.

1914: VARTA® este lider

Bateriile plumb-acid VARTA® au devenit celebre pentru pornirea rapidă şi fidelă a automobilelor.

1923: Primul preşedinte

Dr. Günther Quandt a devenit primul preşedinte de consiliu al predecesorului VARTA®, firma AFA. De la bun început el, ca şi predecesorii săi, a supus compania unei expansiuni internaţionale continue.

1926: Sortimentul se lărgeşte

Predecesorul VARTA®, firma AFA preia Pertrix Chemische Fabrik AG, care dezvoltase prima baterie uscată capabilă de depozitare. Deja de pe acum sortimentul de baterii VARTA® este unul dintre cele mai cuprinzătoare de pe piaţă.

1934: Mai mult de 3 milioane de maşini au nevoie de baterii

Numărul de maşini din lume a depăşit cifra de trei milioane iar necesarul de baterii fiablie şi performante creşte la fel de razant. VARTA® continuă să fie lider pe această piaţă.

1935: Primele elevatoare cu furcă echipate cu VARTA® din fabrică

Apare pe piaţă precursorul elevatorului cu furcă modern, numit mai întâi “vehicul electric cu bară lift”. Din prima zi el a fost echipat din fabrică cu baterii VARTA®.

1936: Standardizarea face achiziţionarea bateriilor VARTA® mai simplă

VARTA® oferă primele baterii de mărime standardizată. Ele se potrivesc în toate vehiculele şi facilitează o schimbare mai rapidă, mai simplă şi mai ieftină.

Caută o baterie VARTA


Ești un profesionist? Folosește căutarea detaliată din VARTA Partner Portal.

Caută un partener VARTA

Găsiți alți distribuitori