Afișe color VARTA® din anii 70

VARTA® brand history (1960-1979)

Marca VARTA® oferă tehnologii avansate, performanță solidă și funcționare de excepție în întreaga lume, de peste 100 de ani.

1960: Contribuţia noastră la swing-ul anilor şaizeci

Trecerea de la bateriile de 6V la cele de 12V în maşini este un proiect mare la care VARTA® se încumetă pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor de putere crescânde ale modelelor de vehicule din anii 60.

1962: Fiabilitate crescută

VARTA® reînoieşte o componentă fundamentală a bateriilor sale: separatorii nu mai sunt acum construiţi din lemn ci din material plastic care fac produsele mult mai robuste.

1965: Series production for dry charged starter batteries

Începe producţia în serie a bateriilor de pornire cu încărcare uscată.

1966: Bateriile mai uşoare simplifică transportul

Carcasa din cauciuc solid folosit până atunci pentru bateriile de pornire este înlocuită acum cu cutii din material plastic. Acesta le fac mai uşoare şi mai simplu de transportat.

1970: Scurgerile bateriilor ţin de domeniul trecutului

A fost introdusă pe piaţă prima baterie pentru maşini sigură la scurgere, VARTA® Super Dry, consolidând astfel reputaţia concernului referitoare la fiabilitate.

1977: Cea mai rezistentă baterie de până acum

Sunt dezvoltate primele baterii de pornire rezistente la vibraţii şi cicluri, şi asta pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor considerabile ale vehiculelor de construcţii.

1978: O nouă cale de reducere a cheltuielilor

Primele baterii fără întreţinere curentă bazate pe tehnologie cu selenium sunt introduse pe piaţă. Ele au o autodescărcare scăzută, consum mic de apă şi duc în general la reducerea cheltuielilor proprii totale.

Caută o baterie VARTA


Ești un profesionist? Folosește căutarea detaliată din VARTA Partner Portal.

Caută un partener VARTA

Găsiți alți distribuitori